20160608 084959Priešmokyklinė ugdymo priemonė „OPA PA!“ – tai kūrybingas ir įdomus pasiruošimas mokyklai.
Prienų „Revuonos” pagrindinėje mokykloje priešmokyklinukai nuo 2015 m. rugsėjo mėnesio ugdomi pagal atnaujintą priešmokyklinio ugdymo bendrąją programą „OPA PA!”. Tai novatoriška priemonė ruošiant priešmokyklinio amžiaus vaikus pirmai klasei. Vaikai visus metus bendrauja su linksmais ir žaismingais pagrindiniais veikėjais – kiškiu OPA ir vėžliu PA.
Šis ugdymo priemonių komplektas yra sudarytas pagal gamtos – kalendorinį – principą. Ugdymo medžiaga suskirstyta temomis. Prienų „Revuonos“ pagrindinėje mokykloje ugdant vaikus atsižvelgama į vaiką supantį pasaulį, didelis dėmesys atkreipamas į praktinę veiklą – bandymus, eksperimentus. Per šiuos mokslo metus su vaikais atlikome apie 100 tyrimų, kurie vaikams labai patiko. Tyrimams buvo naudojamos pačios paprasčiausios vaikams pažįstamos medžiagos (maisto produktai, gamtinės medžiagos: šakelės, šiaudai, žemė, plunksnos, žmogaus sukurtos medžiagos: plastikas, audiniai ir kt.). Naudojant šias priemones buvo ugdomi vaikų įvairūs įgūdžiai. Užduočių ir veiklos diferencijavimas pagal vaikų pomėgius ir gebėjimus leido vaikams pajusti sėkmę atlikus vieną ar kitą darbą, teigiamai vertinti save, pasidžiaugti savo gebėjimais ir sėkme.

Dauguma priešmokyklinio amžiaus vaikų jau pažįsta dalį raidžių, keletą ar keliolika jų jau geba parašyti, dažniausiai moka užrašyti savo vardą. Dirbant su „OPA PA!“ komplektu susipažinome su raidėmis nuosekliai, pamažu. Kiekvieną savaitę išmokome po 1 naują raidę.
Prienų „Revuonos” pagrindinė mokykla jau įsigijo ir priešmokyklinuko vadovėlius. Vaikai jau gali garsiai perskaityti priešmokyklinuko knygoje esantį 3–4 sakinių tekstuką. Tie, kurie skaityti dar nemoka, seka teksto eilutes ir taip imituoja skaitymą. Skaityti mokosi ir žaisdami. Labai didelis dėmesys skiriamas į foneminės vaikų klausos lavinimą. Dirbant su šia priešmokyklinio ugdymo priemone „OPA PA!“ vaikus mokome atlikti žodžio garsinę analizę, pažinti raides, skaityti, skirti rašytines raides nuo spausdintų.
Kasdien žaisdami ir tyrinėdami vaikai išmoko bendrauti ir bendradarbiauti, būti draugiški, tolerantiški, padėti kitiems ir paprašyti pagalbos. Kiekvieną dieną žaidėme įvairius žaidimus, ratelius. Mokytojui svarbiausia, kad vaikas noriai eina į mokyklą, nori kuo daugiau sužinoti ir patirti.
Atkreipiame dėmesį, kad nuo 2016 m. rugsėjo 1 d. priešmokyklinis ugdymas yra privalomas. Į priešmokyklinio ugdymo grupes priimami vaikai, kuriems 2016 metais sueina 6 metai (gimę 2010 metais). Mokykla pasirengusi atsakyti į iškylančius klausimus, maloniai laukiame mažųjų draugų prisijungti prie mūsų.

20151002_095541.jpg 20151013_100337.jpg 20160113_093428.jpg 20160608_084959.jpg