Birželio pradžioje Prienuose lankėsi grupė mokinių iš Londono lietuviškos šeštadieninės mokyklos „Kodėlčius“ su savo mokytojomis Rūta ir Rasa. Šie mokiniai - bendro Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos ir mokyklos „Kodėlčius“ projekto „Aš – lietuvis“ dalyviai. Projekte dalyvaujantys Anglijos lietuvių vaikai jau ne vienerius metus gyvena užsienyje, mokosi angliškose mokyklose, bendrauja su įvairių tautų vaikais, todėl nenuostabu, kad yra primiršę lietuviškus žaidimus, dainas, tradicijas, kai kurie ir kalba su akcentu. Projekto tikslas – priminti vaikams jų lietuviškas šaknis, pamokyti pasakų, dainų, žaidimų, leisti savo akimis pamatyti, kaip ir kuo gyvena Lietuvos vaikai, padėti susirasti naujų draugų.

Projekto dalyvių laukė daug įvairiausių veiklų: Prienų krašto muziejuje vaikai keliavo „Duonos keliu“ ir ne tik išsikepė duonelės lauktuvėms, bet ir daug sužinojo apie mūsų krašto senovės žmonių darbus, gyvenimą, tradicijas. „Revuonoje“ kartu su muzikos mokytoja Vale mokėsi lietuviškų dainų ir žaidimų, sumaniai vadovaujami dailės ir technologijų mokytojos Rasos gamino lėlytes, aprengtas įvairių Lietuvos regionų tautiniais rūbais ir mokėsi pinti lietuviškas juostas, su istorijos mokytoja Irena keliavo po Prienus, lankėsi savivaldybėje, o pradinių klasių mokytojos Astos lydimi susipažino su gražiausiomis Birštono vietomis. Anglijos lietuviai ne tik mokėsi ir keliavo, jie turėjo galimybę dalyvauti renginiuose kartu su mūsų mokyklos mokiniais. Vaikų gynimo dienos koncerte viešnios buvo ne vien žiūrovės, bet ir koncerto dalyvės. Kartu su revuoniškiais Londono lietuviai džiaugėsi mokinių pasiektais rezultatais šventėje „Pasidžiaukime kartu“ ir klausėsi koncerto, o priešpaskutinę viešnagės dieną pramogavo R. ir A. Juocevičių sodyboje netoli Prienų. Čia abiejų mokyklų vaikai su revuoniškių tėveliais, seneliais bei mokytojais dainavo lietuviškas dainas, žaidė žaidimus, dalijosi viešnagės įspūdžais, apibendrino nuveiktus darbus.
Penkios viešnagės dienos labai greit prabėgo. Prieš išskrisdami atgal į Londoną vaikai dar apžiūrėjo Kauno senamiestį, susipažino su miesto istorija, aplankė zoologijos sodą. Prieš išsiskiriant norėjome sužinoti, kokius įspūdžius paliko viešnagė, ką naujo išmoko ar sužinojo vaikai. Nelė džiaugėsi, kad išmoko siūti lėlytes (jas mergaitės išsivežė į Angliją), sužinojo daug naujo apie Prienų krašto istoriją ir susirado naujų draugų. Gretai ypač didelį įspūdį paliko viešnagė sodyboje, bendri žaidimai, pramogos. Goda susirado naujų draugų, išmoko pinti apyrankes ir gaminti lėlytes. Lygindama pamatytas vietas ji labai džiaugėsi Prienais, kurie jai patiko labiau negu Birštonas. Ši mergaitė apgailestavo, kad mokslo metams baigiantis neturėjo galimybės apsilankyti tradicinėse pamokose, pamatyti, kaip mokosi Lietuvos vaikai. Gabija ypač žavėjosi Birštonu ir įvairiomis pramogomis šiame kurorte, jai labai patiko mokytojų pamokėlės, o gaminti lėlytes ir pinti apyrankes ji žadėjo pamokyti ir savo mokyklos mokinius. Viktorija apgailestavo, kad viešnagė buvo per trumpa, o norėtųsi dar pamatyti ir Vilnių, ir pajūrį. Medeina ir Evelina džiaugėsi turėta galimybe pasidaryti suvenyrus savo rankomis, pramogauti kaimo sodyboje, bendrauti su bendraamžiais. Nedai ypač įstrigo pasakojimai muziejuje apie tai, kaip sunkiai senovės lietuviams teko dirbti, kad užaugintų duoną ir išmaitintų savo šeimas. Melanai patiko visos veiklos ir visi aplankyti objektai, susitikimai su giminėmis ir galybė lauktuvių. Mokytojos Rūta ir Rasa džiaugėsi ne tik veiklomis ir ekskursijomis, bet ir nuoširdžiu bendravimu su mokyklos administracija, mokytojais, mokiniais ir tėveliais, bendrabučio bei valgyklos darbuotojais, nuolatiniu rūpesčiu bei pagalba. Vienas projekto etapas baigėsi, bet rudenį laukia naujas susitikimas Londone ir naujos veiklos.