Picture1LT Finansuoja Europos Sajunga POS 178x1802022 m. spalio 24-28 d. Paryžiuje (Prancūzija) vyko Erasmus+ KA1 mokymai „Įtraukusis ugdymas. Patraukli ir saugi ateities mokykla“. Juose dalyvavo Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos komanda: Rasa Alaburdienė, Jurgita Mučekienė, Edita Ramanauskienė ir Daiva Žuvaitienė.
Įtraukusis ugdymas – procesas, kuriame atsižvelgiama į mokinių socialinę, kultūrinę, mokymosi įvairovę ir remiamasi veiksniais, padedančiais nustatyti bei šalinti kliūtis mokymuisi ir dalyvavimui švietime. Jis žymiai sudėtingesnis nei vien įvairių poreikių turinčių mokinių priėmimas į bendrąsias klases. Galima pritaikyti mokyklos aplinką įvairiems mokinių poreikiams (įrengti keltuvus, poilsio kampelius, sensorinius kambarius, įsigyti interaktyvių priemonių ir pan.), tačiau visada išlieka svarbiausias - žmogiškasis faktorius. Norint sukurti mokyklą kiekvienam, reikia suprasti, kad kiekvienas besimokantysis yra vienodai svarbus, o į mokinių mokymosi poreikių įvairovę reiktų žiūrėti ne kaip į trūkumą, kurį reikia pašalinti, bet kaip į mokymosi praturtinimo ir demokratizavimo galimybę. Siekiant mokymą pakeisti mokymusi, svarbu suteikti galimybes kiekvienam besimokančiajam pasirinkti, aktyviai dalyvauti ugdymo procese ir bendradarbiauti. Šie ir kiti klausimai ir buvo nagrinėjami kursų metu.

Mokymų metu buvo nagrinėjami įtraukiojo ugdymo žingsniai, aptarti įrankiai ir mokymo(si) būdai padedantys mokinius sėkmingiau įtraukti į veiklas. Aptartas intelekto daugialypiškumas bei tinkamas užduočių parinkimas. Praktiškai išbandyta „Actionbaund“ mobilioji programėlė, o atliekant joje pateiktas užduotis ir vaikštant po nurodytas vietas, susipažinta su žymiausiomis Paryžiaus vietomis.
Kartu su dėstytoja ir kolegomis iš kitų Europos šalių diskutavome kaip reikėtų siekti sėkmingo įtraukiojo ugdymo, pristatėme esamą įtraukiojo ugdymo situaciją Lietuvoje bei mokykloje, sužinojome kas nuveikta ir ketinama daryti kitose šalyse bei konkrečiose mokyklose.
Šie mokymai, tai ne tik naujos žinios apie įtraukųjį ugdymą, naujus ugdymo metodus bei priemones, bet ir galimybė patobulinti anglų kalbą, susipažinti su Prancūzijos istorija bei kultūra. Įgyti žinių apie švietimą kitose Europos sąjungos šalyse bendraujant su kitais kursų dalyviais.

Picture1.jpg Picture2.jpg Picture3.jpg Picture4.jpg Picture5.jpg