20170117 105258Per Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotą akciją „Knygų Kalėdos“ šalies bibliotekoms, globos namams ir vaikų dienos centrams šiais metais padovanota daugiau nei 50 tūkst. naujų knygų.

Šiemet „Knygų Kalėdos“ kvietė ne tik dovanoti, bet ir bendrauti, organizuoti susitikimus. Akcijos proga surengta 2000 edukacinių užsiėmimų, renginių ir susitikimų. Tai – „Knygų Kalėdų“ rekordas. Ypatingą dėmesį sunkumus patiriantiems žmonėms, mažiesiems ir vyresnio amžiaus skaitytojams skyrė ir į savo veiklą juos kvietė socialiai atsakingi akcijos draugai – šalies viešųjų bibliotekų ir filialų, mokyklų bibliotekų darbuotojai.

Ypač aktyviai į „Knygų Kalėdų“ veiklą šiemet įsitraukė per pusę tūkstančio verslo įmonių, įvairių organizacijų ir užsienio šalių ambasadų. Jie dalyvavo susitikimuose, organizavo užsiėmimus vaikams, pristatė ir dovanojo jiems gyvenimą keičiančių knygų. Jų tradiciškai dovanojo ir šalies gyventojai, bendruomenės, leidėjai, rašytojai. Šiais metais prie akcijos „Knygų Kalėdos“ prisidėjo ir Prienų socialdemokratai, nuotraukoje jų dovanotos knygos.