22Birželio 14-ą, Gedulo ir vilties dieną, minime 80 metų nuo pirmųjų trėmimų 1941 metais, kai per vieną savaitę iš Lietuvos buvo išvežta apie 17 500 žmonių.
Prienų ,,Revuonos“ pagrindinė mokykla prisijungė prie pilietinės iniciatyvos „Gyvybės medis“.
Iniciatyvos sumanytojai sako, kad ,,medis, kaip ir pati gamta buvo labai svarbus mūsų protėviams. Lietuvių liaudies folklore galima rasti palyginimų „stiprus kaip ąžuolas“, „lanksti kaip liepa“, „tiesi kaip eglė“ ir t.. t.. Lietuva nuo seno buvo miškais turtingas kraštas, todėl medžio motyvais buvo puošiami įvairūs daiktai: langinės, kraičio skrynios, įvairūs buityje naudojami baldai, verpimo ratelius dekoravusios prieverpstės. Audėjos medžio motyvus išausdavo audinyje. Todėl medis, medžio simbolis buvo svarbus mūsų protėviams kaip gamtos, stiprybės, gyvenimo ir gyvybės simbolis. Žmonės, kurie prieš 80 metų buvo ištremti iš savo gimtųjų namų, neteko ne tik savo daiktų, asmeninio gyvenimo, bet prarado ir ryšį su gamta, kuri nuo seno siejo lietuvį. Apie ilgesį Lietuvai, Lietuvos gamtai rašė daugelis buvusių tremtinių ir politinių kalinių savo atsiminimuose. Medis simbolizuoja ir gyvybę. Buvę politiniai kaliniai ir tremtiniai, kaip tie medžiai, yra istorijos pasakotojai, perduodantys žinią, ką patyrė jie, jų tėvai ar seneliai. Todėl Gyvybės medis tai – istorija perduodama iš kartos į kartą, tarsi nuo medžio šaknų į kamieną, o iš kamieno į šakas“.

5-10 kl. mokiniai: Klaidas Klimavičius 5a kl., Austėja Belenavičiūtė 5a kl., Atėnė Gaučytė 5a kl., Marija Kalinauskaitė 5a kl., Morta Žuklytė 6a kl., Eitvydas Grybauskas 6a kl., Eimantas Prūsaitis 6a kl., Guostė Balčiūnaitė 6a kl., Agnė Janušauskaitė 6a kl., Deimantė Černevičiūtė 7a kl., Armandas Liorentas 7a kl., Ugnė Armalytė 7a kl., Rokas Vaicekauskas 7a kl., Milena Degutytė 7a kl., Augustas Kurlavičius 7a kl., Augustas Rimkovas 7a kl., Darija Kuzmickaitė 7a kl., Nerijus Juodsnukis 8a kl., Silvija Kazlauskaitė 8a kl., Gabrielius Granickas 8a kl., Eisvinas Veršutis 9a kl., Justina Juozapavičiūtė 9a kl., Gabija Matuizaitė 9a kl., Gabrielė Dičkutė 9a kl., Dovydas Šavira 9a kl., Gabija Kazlauskaitė 9a kl. piešė, gamino atvirukus ,,Gyvybės medis“. Ačiū iniciatyvoje dalyvavusiai technologijų mokytojai Rasai Uleckienei, klasių vadovams.
Darbeliai, kaip jaunosios kartos padėkos ir linkėjimai perduoti Prienų rajono tremtiniams ir politiniams kaliniams.

1.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg 2.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg