IMG 6462Prienų „Revuonos“ bendruomenė vienija Prienų „Revuonos“ pagrindinėje mokykloje dirbančius, šią mokyklą baigusius ar kitaip su šia mokykla susijusius asmenis, jų šeimos narius. 2020 -2021 m. vykdėme projektą „Kūrybinės saviraiškos užsiėmimai „Esame savimi““, kurio tikslas buvo ugdyti kūrybinį mąstymą, stiprinti saviraišką ir savivertę, bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, tobulinti asmens bendrąsias kompetencijas. 2022 m. išsikėlėme naują tikslą – aktyvinti Prienų „Revuonos“ bendruomenės sportinę veiklą, populiarinti mažojo futbolo, grindų riedulio, rutulių sporto „Bočia“ sportinius žaidimus, kitas aktyvias veiklas, siekti, kad fizinis aktyvumas taptų mūsų bendruomenės narių bendrosios kultūros dalimi.

Pateikėme paraišką projektui „Bendrauk, judėk, sportuok“ fizinio aktyvumo ir sporto veiklos skatinimo finansavimui Prienų rajono savivaldybės biudžeto lėšomis ir 2022 m. birželio mėnesį gavome1600 Eur. projekto veikloms įgyvendinti. Spalio mėnesį organizavome atvirą bendruomenės šeimų sporto varžytuvių renginį „Bendrauk, judėk, sportuok“. Jo metu pristatėme įsigytas sportines priemones ir surengėme grindų riedulio, mažojo futbolo ir rutulių žaidimo „Bočia“ varžybas. Varžybų „Bendrauk, judėk, sportuok“ dalyvius sveikino Prienų rajono savivaldybės mero patarėja Agnė Dargužienė ir Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė.
Dalyvavo Baranauskų, Juozapavičių, Klimavičių, Dereškevičių, Večerskų, Laukaičių, Žuklių, Rukų ir Matulaičių šeimų komandos. Jos varžėsi grindų riedulio, mažojo futbolo ir rutulių sporto „Bočia“ rungtyse. Renginys vyko Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos sporto ir aktų salėse. Varžybas „Bendrauk, judėk, sportuok“ organizavo Prienų „Revuonos“ bendruomenės nariai, teisėjavo fizinio ugdymo mokytojai Elena Bendinskienė, Vilma Glaveckienė, Dalius Juodsnukis, Ainoras Vaškys.Tai buvo linksma ir graži sporto šventė. Dalyviai išgyveno kovų ir pergalės džiaugsmą, o sirgaliai išsinešė daug linksmų įspūdžių ir nepamirštamų akimirkų.
Kiekvienai komandai teko sužaisti net po trejas ar penkerias rungtynes kiekvienoje sporto šakoje. I, II ir III vietų nugalėtojai apdovanoti medaliais ir diplomais. Renginyje „Bendrauk, judėk, sportuok“ dalyvavo virš 60 dalyvių ir sirgalių, veiklas organizavo bendruomenės nariai – savanoriai, jie padėjo organizuoti varžybas, patarė, buvo teisėjų asistentais.
Mažojo futbolo rungtynių nugalėtojais tapo Urtė, Klaidas ir Kęstutis Klimavičiai, grindų riedulio varžybose pergalę iškovojo Marijus, Dominykas ir Ričardas Večerskai, rutulių sporto „Bočia“ žaidime pirmąją vietą laimėjo Matulaičių komanda - Guoda, Pijus ir Matas.
Gruodžio mėnesį vykome į pažintinę ekskursiją „Pamatykite Druskininkų kraštovaizdį iš paukščio skrydžio!“, aplankėme Druskininkų Snow areną, kur sužinojome apie galimybes mokytis ir tobulinti slidinėjimo įgūdžius kartu su profesionaliais kalnų slidinėjimo bei snieglenčių sporto instruktoriais ir puikiai praleidome laiką Druskininkų sveikatingumo ir poilsio centre: plaukiojome baseinuose, varžėmės plaukimo rungtyse, čiuožyklose, relaksavome atpalaiduojančiose pirtyse.
Fizinio aktyvumo ir sporto veiklos skatinimo projekto „Bendrauk, judėk, sportuok“ (finansuojamo Prienų rajono savivaldybės lėšomis) metu mokėmės saugoti ir stiprinti sveikatą, gilinome bendruomenės pozityvų požiūrį į sveiką gyvenseną, kūrėme fizinį aktyvumą skatinančią aplinką, išplėtėme veiklų pasirinkimo įvairovę ir prieinamumą. Įgyvendinus projektą „Bendrauk, judėk, sportuok“ bendruomenėje padidėjo sportuojančių ir norinčių sportuoti asmenų skaičius, susiformavo geranoriško bendruomenės tarpusavio bendravimo ir bendradarbiavimo aplinka, kaip viena iš pagrindinių sąlygų, nulemiančių sėkmę populiarinant fizinio aktyvumo ir sporto veiklas. Įsigytos naujos sportinio inventoriaus priemonės praplėtė sportinių žaidimų ratą ir bus plačiai naudojamos įvairiuose bendruomenės organizuojamuose aktyvios fizinės veiklos užsiėmimuose ir renginiuose.

IMG_6305.JPG IMG_6311.JPG IMG_6317.JPG IMG_6341.JPG IMG_6343.JPG IMG_6353.JPG IMG_6359.JPG IMG_6370.JPG IMG_6380.JPG IMG_6399.JPG IMG_6448.JPG IMG_6462.JPG