Spausdinti

20240212 114915Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos Mažųjų knygų skaitytojų klubo nariai vasario 5 – 8 d. dalyvavo tarptautiniame projekte „Kartu paskaitykime knygelę”, kurio labai laukė, nes prieš pat projektą gavo rašytojos E. Daciūtės laišką su sveikinimais ir linkėjimais. Šio projekto tikslas - skatinti šalies ir užsienio lietuvių vaikų skaitymą bei domėjimąsi lietuvių rašytojos Evelinos Daciūtės kūryba, ugdyti kūrybiškumo ir komunikavimo kompetencijas. Projekto metu knygas buvo skatinama skaityti kitaip – įtraukiant kuo daugiau mokinių, todėl Mažųjų knygų skaitytojų klubo nariai projekte pakvietė dalyvauti ir 1b klasės mokinius.

Šiais metais projekte dalyvavo 1395 mokytojai su savo mokiniais iš viso pasaulio.
Mūsų mokinukai ir šiemet su dideliu susidomėjimu įsitraukė į projektą. Visi kartu prisiminė pernai perskaitytas knygeles „Paslapčiausia paslaptis“, „Laimė yra lapė“, „Drambliai eina į svečius“ ir perskaitė naujas „Ševeliūra“ ir „Meškių istorijos. Svajonių sodas“. Didžiausią įspūdį paliko knyga „Ševeliūra“, kurią perskaitę mokiniai sužinojo Alisos ir jos augintinio Barbariso istoriją, paremtą draugyste, pasiaukojimu ir su dideliu susidomėjimu iš įvairiausių medžiagų kūrė Alisai įspūdingas ševeliūras. O knygelę „Meškių istorijos. Svajonių sodas“ klubo nariai skaitė kartu su 1b klasės mokiniais. Ją perskaitę mokiniai suprato, kad visi esame labai skirtingi ir net tuos pačius dalykus galime matyti ir suprasti kitaip, tačiau vieni kitiems turime būti supratingi ir jautrūs. Iš Meškių mokinukai galėjo pasimokyti draugiškumo, pagarbos ir užsibrėžto tikslo siekimo. Visiems buvo smagu piešti linksmus Meškius, juos pristatyti ir apibūdinti.
Vaikų dėmesį šiandien užkariavus socialiniams tinklams, mobiliesiems žaidimams ir skaitmeniniam turiniui, sudominti juos knyga neretai tampa vis didesniu iššūkiu. Tačiau skaitydami knygas vaikai ne tik pasižymi didesniu dėmesio sutelkimu, labiau išlavinta vaizduote ir atmintimi, geresniais rašymo įgūdžiais bei turtingesniu žodynu. Grožinė literatūra leidžia jiems lengviau suprasti kitus, ugdo empatiją – galimybę paprasčiau suvokti aplinkinių jausmus, požiūrį. Be to, skaitydami mintyse vaikai mato istorijas, o vaizduotė suaktyvina smegenų dalis, atsakingas už geresnį šalia esančio žmogaus supratimą, gebėjimą pažvelgti į pasaulį iš jo perspektyvos. Todėl ne tik savo Mažųjų knygų skaitytojų klubo nariams, bet visiems mokinukams linkiu pamėgti skaitymą ir perskaityti kuo daugiau knygelių :)

20240212_114915.jpg 20240212_115149.jpg 20240212_115719.jpg 20240221_114326.jpg 20240221_120939.jpg