DSC 2556Gruodžio 7 d. Prienų kūno kultūros ir sporto centre (arenoje) nuaidėjo linksmi jaunimo ir vaikų su negalia šūksniai. Čia paminėti Tarptautinės neįgaliųjų dienos atvyko Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos specialiojo ugdymo skyriaus moksleiviai.
Tarptautinė neįgaliųjų diena. specialiojo ugdymo skyriuje minima jau penktąjį kartą. Šio renginio organizatorės – Kristina Belenavičienė ir Auksė Grižaitė kviečia prie jos prisijungti ir visuomenę. Geros valios Prienų krašto žmonės prie šios dienos prisideda ne tik vaišėmis, bet ir praveda įvairius užsiėmimus, o nuolatiniai partneriai šia iškilmingą dieną specialiojo ugdymo skyriaus vaikams pasiūlo ir netradicinių užsiėmimų.

Šiemet, minint Tarptautinę neįgaliųjų dieną jau penktąjį kartą, iš siaurų patalpų neįgalūs moksleiviai persikėlė į žymiai erdvesnę areną, kurioje galėjo ne tik sportuoti, bet ir pažinti garsus, gamtos dovanas, šokti ir dainuoti.
Čia, Linas Žilevičius neįgaliems vaikams pravedė ryto mankštą, o Simona Vasiliauskaitė padovanojo jogos treniruotę. Vaikus džiugino ir sportiniai užsiėmimai treniruoklių salėje, čia juos pravedė Dovilė Goštautaitė.
Kol vieni moksleiviai sportavo, kiti galėjo mėgautis nuolatinio šios ugdymo įstaigos partnerio Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro ir Mariaus Lasinsko dovana - garsų terapija. Vaikai galėjo ne tik klaustis, bet ir patys išbandyti įvairių daiktų skambesį. Prienų pedagoginė psichologinė tarnyba bei Zita Linkevičienė vaikams padovanojo praktinį užsiėmimą „Kelionė į mišką“. Čia vaikai keliavo po laikinai arenoje išdygusį mišką ir susipažino su įvairiais augalais, gyvūnais. Lavinti savo atmintį moksleiviams padėjo praktinis užsiėmimas „Prisiminimų keliu“. Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centro specialistės kartu su vaikais kūrė plakatus-prisiminimus apie anksčiau minėtas Tarptautines neįgaliųjų dienas bei jų veiklas.
Po visų veiklų Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos moksleiviai susivienijo kartu su neįgaliaisiais bendramoksliais bendrose estafečių varžybose.
Po aktyvių veiklų visus moksleivius bei su jais dirbančius mokyklos darbuotojus sveikino Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Algis Marcinkevičius, šventės ir ugdymo skyriaus nuolatiniai partneriai. Visus pasveikino ir Prienų-Birštono krepšinio klubo „Vytautas“ direktorius Adomas Kubilius, komandos treneris Virginijus Šeškus bei krepšininkai Saulius Kulvietis ir Tomas Delininkaitis, kurie moksleiviams padovanojo ir vertingo sportinio inventoriaus. Tai jau ne pirmoji krepšininkų dovana šiems moksleiviams.
Visiems savo netradicinio ugdymo dienos mokytojams, pagalbininkams ir rėmėjams moksleiviai atsidėkojo linksmu šokiu, kartu su Austėja Belenavičiūte bei jos mokytoja Ramune Liutvynskiene atliekama daina, plojimais bei nuoširdžia šypsena.

DSC_2548.JPG DSC_2552.JPG DSC_2556.JPG DSC_2560.JPG DSC_2576.JPG DSC_2578.JPG DSC_2631.JPG DSC_2638.JPG DSC_2643.JPG DSC_2645.JPG DSC_2674.JPG DSC_2675.JPG