paveikslasPavasarį, kai už lango šviečia saulė, darosi vis sunkiu išsėdėti klasėje, norisi ištrūkti į lauką ir užsiimti aktyvia veikla. Septintos klasės mokiniai su auklėtoja vieną dieną pabandė suderinti mokymąsi ir aktyvą veiklą ir išsiruošė į žygį maršrutu Prienai- Birštonas. Prieš tai visi tą dieną vykstančių pamokų dalykų mokytojai parengė užduotis tema „Ką įdomaus ir naudingo galima nuveikti keliaujant iš Prienų į Birštoną Žvėrinčiaus taku?“

Užduotys buvo labai įvairios, kai kurias reikėjo atlikti keliaujant, o kitoms reikėjo susirinkti medžiagą. Geografijai reikėjo sutartiniais ženklais pažymėti nueitą maršrutą, rusų kalbai mokiniai buvo paprašyti nufotografuoti kelionės akimirkas ir pasiruošti kalbėti apie nuotraukose įamžintus įvykius. Atliekant biologijos užduotis teko surinkti informaciją apie pasirinktą miško ardą ir ją užfiksuoti, anglų kalbai – laiško forma aprašyti savo įspūdžius. Matematikos užduotys reikalavo ne tik stebėti aplinką ir rinkti informaciją, bet ir apskaičiuoti ėjimo greitį, pastatų plotą, turimų pinigų vidurkį, palyginti miestų amžių. Lietuvių kalbos pamokoje, vykusioje kitą dieną po žygio, mokiniai savo kelionės įspūdžius pristatė pasirinkę jiems labiausiai patikusį šiais metais išmoktą žanrą: jie galėjo rašyti laišką, pasakojimą, žinutę, reklamą, eilėraštį, piešti komiksus. Visi mokinių darbai buvo sudėti į vieną vietą ir gavome knygelę „Kelionė maršrutu Prienai – Birštonas“.
Žinoma, žygio metu ne tik mokėmės ir rinkome medžiagą, bet ir pramogavome: vienoje poilsiavietėje susikūrėme laužą ir kepėme dešreles, žaidėme „Tiesa- drąsa“, išbandėme visus treniruoklius ir sūpynes, Birštono parko įrengimus, kopėme į Vytauto kalną. Tiesa, kai kuriems įveikti laiptelius į viršų jau buvo per sunku, bet dalis mokinių buvo pasiryžę ir atgal į Prienus keliauti pėsčiomis. Vis dėlto gerai, kad mūsų pasiimti atvažiavo mokyklinis autobusas, tad visi sveiki ir laimingi grįžome į mokyklą kaip tik baigiantis septintai pamokai. Tikimės ir kitais mokslo metais panašių veiklų netradicinėse vietose.

paveikslas.jpg paveikslas1.jpg paveikslas2.jpg paveikslas3.jpg paveikslas4.jpg paveikslas5.jpg