IMG 20210615 1220349a klasė šiais mokslo metais buvo išrinkta šaunausia iš 5-10 klasių. Birželio 15 d. mokiniai gavo dovaną - išvyką į Kernavę ir edukaciją ,,Grūdo kelias“.
UNESCO Pasaulio paveldo objektas - Kernavės kultūrinis rezervatas su savo didingais piliakalniais pasitiko gražiu oru ir nuostabia žydinčia gamta. Gidė papasakojo apie gyvenvietės istoriją nuo ledynmečio pabaigos iki viduramžių. Apsilankėme rekonstruotame viduramžių miestelyje: užsukome į svečius pas kalvį, juvelyrą, batsiuvį, dirstelėjome, ar šulinyje yra vandens, ar avilyje gyvena bitės. Viduramžių meistrų pavyzdžiu ornamentavome beržo tošį. Išgirdome daug įdomių istorijų, kaip tuo metu žmonės ruošė maistą, kūreno krosnį, gynėsi nuo priešų. Pamatėme, kaip įskeldavo ugnį, kaip verpė, audė.

Po apsilankymo viduramžių miestelyje lipome į Mindaugo sosto, Lizdeikos, Aukuro piliakalnius, dairėmės į Neries vingį, dunksančius miškus. Po vaikštynių čia pat, piliakalnių pašonėje laukė edukacija ,,Grūdo kelias“. Aiškinomės, kaip auginami javai, kokios jų rūšys. Malėme akmeninėmis girnomis, sijojome miltus, kepėme blynus ir galiausiai vaišinomės su gardžia braškių – aviečių uogiene.
Išvyką baigėme pasivaikščiojimu Baltojo kalno pažintiniu taku – grožėjomės stačiais Neries krantais, o kai užklupo vasaros lietus, radome prieglobstį miško pavėsinėje.
Ačiū už nuostabią dovaną!