FPQSM0RfKovo 15-ąją 9a ir 9b klasių mokiniai Kauno IX forte dalyvavo lietuvių kalbos ir literatūros bei istorijos integruotoje pamokoje „Tremtis: išlikti ir papasakoti“, kurią organizavo mokytojos Levutė Karčiauskienė ir Vita Žiūkienė.
Per lietuvių kalbos ir literatūros pamokas mokiniai skaitė Dalios Grinkevičiūtės prisiminimų ištraukas „Lietuviai prie Laptevų jūros“, domėjosi lietuvių tremties vietomis, tremties statistika, klausėsi įrašų apie tremtį. Per istorijos pamokas, ruošdamiesi šiai integruotai edukacijai, susiejo knygnešius ir jų veiklą su tremties istorijomis, kalbėjo apie tremties istorines aplinkybes.

Todėl Kauno IX forto edukacinėje programoje apie tremtį nebuvo sunku atsakyti į gidės klausimus. Mokiniai grupėmis sprendė įvairias kūrybines užduotis, po to kartu atsakinėjo į klausimus. Taip pat visiems patiko praktinė užduotis: grupės, pasirinkusios lagaminą, turėjo pasirinkti dar du daiktus, kurie galėtų praversti tremtyje, ir paaiškinti jų pasiėmimo motyvus. Edukacija prabėgo greitai ir nepastebimai.
Vaikščiojimas po IX fortą ir įvairios jo ekspozicijos taip pat skatino pagalvoti apie žmonių kančias ir išgyventus tremties sunkumus.

4hXaO8au.jpg Aqb9cqHM.jpg BqvBMPij.jpg FPQSM0Rf.jpg J5IFALZ4.jpg JspfVmbl.jpg KcamVkIM.jpg LaQtEe.jpg Untitled.jpg Wlx6GyVo.jpg mIqDvygI.jpg zJT6RWi3.jpg