328Rugsėjo 21-23 dienomis Panevėžyje vyko 23-oji paroda „EXPO Aukštaitija 2018“. Šeštadienį, rugsėjo 22-ąją, parodos metu vyko ir respublikinis konkursas – kūrybos podiumas „Linažiedė 2018“, skirtas Lietuvos atkūrimo 100-mečiui, sukvietęs konkurso dalyvius iš Panevėžio, Panevėžio rajono, Vilniaus, Gargždų, Prienų, Anykščių bei Latvijos sostinės Rygos. Konkurse galėjo dalyvauti įvairaus amžiaus kūrėjai: mokyklų, meno studijų atstovai ir suaugusius kūrėjus vienijančios grupės. Jie buvo kviečiami pristatyti vienetinius kostiumus ir rūbų kolekcijas, kurios turėjo būti pasiūtos iš lininio audinio, puošybai panaudojant ir kitas pagalbines medžiagas. Rūbai buvo vertinami šiose kategorijose: etnografinio-istorinio stilizuoto kostiumo, mada-menas, pret- à-porte.

Į šį, Aukštaitijos sostinės „Cido“ arenoje vykstantį renginį pirmą kartą vykome ir mes, Prienų “Revuonos” pagrindinės mokyklos 6, 7, 8 ir 9 klasių mokiniai: Paulina, Gabija, Lauryna, Skaistė, Viktorija, Gabija, Meda, Vytautė ir Danielius. Šie mokiniai lanko neformaliojo ugdymo užsiėmimą dizaino studiją “Modus” (vadovė dailės ir technologijų mokytoja metodininkė Rasa Uleckienė). Ant podiumo mūsų mokyklos mokiniai pristatė dvi Danieliaus Aldakausko sukurtas kolekcijas: “Netoli nuėjom...”(etnografinio-istorinio stilizuoto kostiumo kategorijoje) ir “Lino žiedai” –(pret- à -porte kategorijoje). Kolekcija “Netoli nuėjom...” buvo demonstruojama skambant grupės “Žalvarinis” dainai “Stinta pūkis”, nes ši kolekcija buvo sukurta remiantis Mažosios Lietuvos audinių raštais bei simboliais, stengiantis perteikti senąjį Lietuvos moterų, merginų rūbą, galvos apdangalus ir apavą. Įspūdžiui ir scenografiniam šokiui sustiprinti buvo panaudotos lazdyno krūmo lazdos. Medinius papuošalus, pagoniškas sages ir sagas mokiniui sukurti padėjo technologijų mokytoja metodininkė Vilma Glaveckienė.
Tinkamai parinkta muzika ir šokis, stilizuoti lietuvių liaudies kostiumai, žiūrovų plojimai lėmė šios kolekcijos sėkmę ir pirmą vietą etnografinio-istorinio stilizuoto kostiumo kategorijoje. Pret-a-porte kolekcija “Lino žiedai” taip pat neliko nepastebėta, ji buvo įvertinta trečiosios vietos diplomu. Pagrindinė konkurso organizatorė, studijos „Grožio mozaika“ vadovė Laimutė Marija Jancevičienė, bei komisijos nariai įteikė Danieliui I ir III vietos diplomus bei atminimo suvenyrus iš stiklo, simbolizuojančius lino žiedus. Džiaugiamės, kad kartu su mumis važiavo ir padėjo mokiniams pasiruošti kolekcijų demonstravimui Danieliaus mama Dalia Aldakauskienė.
111.JPG 221.JPG 231.JPG 269.JPG 272.JPG 285.JPG 304.JPG 325.JPG 328.JPG