×

Įspėjimai

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: [ROOT]/images/MM-2022-2023/2023-pamoka-muziejuje

20240116 104614Pasaka – šviesus ir prasmingas tiltas tarp vaikystės ir suaugusiųjų pasaulio, tarp praeities ir ateities. Ji padeda mums suprasti savo emocijas, išgyvenimus, moko spręsti iškilusias problemas ar paaiškina įvairius gyvenimo klausimus. Lietuvių liaudies pasakose kalbama apie svarbias gyvenimo temas – meilę, draugystę, išmintį, būtinybę atleisti ir laikytis duoto žodžio. Pasakų skaitymas, sekimas, jų klausymas yra ne tik smagus užsiėmimas, bet ir išminties šaltinis. Ilgi žiemos vakarai – pats tinkamiausias metų laikas pasinerti į pasakų pasaulį.

Š. m. sausio 16 d. Specialiojo ugdymo skyriaus 5-10 ir SĮU klasių mokiniai dalyvavo lietuvių kalbos pamokoje „Pasakų pasaulyje“ netradicinėje aplinkoje – Prienų krašto muziejuje. Edukacinių programų vadovė Emilija visus sugrąžino į vaikystę ir leido prisiminti gerai žinomas lietuvių liaudies pasakas: „Eglė – žalčių karalienė“, „Katinėlis ir gaidelis“, „Pupa“, „Dvylika brolių, juodvarniais lakstančių“, „Sigutė“ ir kt. Bandėme įminti pasakose glūdinčią išmintį ir mūsų protėvių užkoduotus gyvenimiškus pamokymus. Pamokoje mokiniai turėjo galimybę išgirsti ne skaitomą, o profesionaliai edukatorės Emilijos sekamą pasaką „Dangus griūva“, o po to patys tapome lėlių teatro herojais ir kūrėme pasaką „Vištytė ir gaidelis“.
Pamoka muziejuje suteikė mokiniams daug malonių emocijų, priminė pasakose glūdinčią išmintį ir supratimą, kad gėris visada nugali blogį, o pagalba, meilė ir rūpestis kitu - svarbiausios vertybės.